Aceasta batrana are 129 de ani si spune ca fiecare zi din viata ei este „o pedeapsa de la Dumnezeu!” Povestea de viata a acesteia este sfasietoare. „Nu am trait o zi fericita de cand ma stiu… „

0 2,649

Koku Istambulova sustine ca are 129 de ani si daca pentru multi acest lucru pare o minune, femeia sustine ca de fapt a ajuns la aceasta varsta pentru ca Dumnezeu o pedespseste.

Batrana, despre care se crede ca este cea mai varstnica persoana din lume, spune ca este o pedeapsa divina faptul ca a ajuns la aceasta varsta si ca nu are idee de ce si cum a putut sa ajunga la 129 de ani.

Koku spune ca viata ei a fost una extrem de trista si ca, in cei 129 de ani pe care ii va implini luna viitoare, nu a ajut nici macar o zi fericita.
Batrana a fost victima nazistilor, care au patruns cu tancurile in Cecenia, deportand toti locuitorii.

„Am vazut oameni in varsta care au spus ca s-au mentinut facand sport sau printr-un regim alimentar special. Nu am nicio idee despre cum am putut sa ajuns la aceasta varsta. Nu am fost niciodata fericita. Intotdeauna am lucrat din greu, sapand pamantul. Sunt atat de obosita. Nu intotdeauna o viata lunga inseamna si un dar dat de Dumnezeu”, a declarat femeia.

De-a lungul anilor, batrana a pierdut numerosi fii si fiice, ultima fiica ramasa in viata a decedat in urma cu cinci ani, la varsta de 104 ani, spun rudele supravietuitoare ale lui Koku.
„Am supravietuit Razboiului Civil din Rusia, Celui de-al Doilea Razboi Mondial, deportarii din 1944 si celor Doua Razboaie Cecene. Viata in exil a fost extrem de grea. Ne-am deportat in Siberia, apoi in Kazakhstan, unde oamenii de acolo ne-au urat. Ne obligau sa respectam niste reguli aspre si aveam cateva haine. Facand o retrospectiva a vietii mele, chiar mi-as fi dorit sa mor in tinerete”, a declarat Koku Istambulova.

Sursa: Daily Mail
Foto: east2westnews
ADAPTAREA

Citeste si : Frumusetile ascunse ale Romaniei: Cascada Bucias – FOTO

Frumusetile ascunse ale Romaniei. Bucias este o cascadă din ţară mai puţin cunoscută de către turişti. Cascada Bucias se găseşte în Rezervaţia Naturală Bucias din judeţul Bacău. Căderea de apă se afla mai sus de Mănăstirea Caşin, mănăstire ctitorită la jumătatea secolului XVII. Lăcaşul de cult îl găsim la aproximativ 25 kilometri de Oneşti.

Cascada are o înălţime de aproximativ 15 metri şi este cea mai mare cădere naturală de apă din judeţul Bacău.

Cascada este formată de Raul Bucias înainte de a se vărsa în Raul Caşin şi de a forma Cheile Casinului.

Acelaşi rău, în amonte, crează o altă cascadă, mai puţin cunoscută, denumită Cascada Fată Moartă.

Turiştii care ajung în zonă trebuie să ştie că localnicii îi spun Cascadei Bucias şi cascada Zimnicioara.

Frumusetile ascunse ale Romaniei. Cum ajungi aici

La Cascada Bucias se ajunge din satul Scutaru, aflat pe DJ 115, la circa cinci kilometri de Mănăstirea Caşin.

Din satul Scutaru se urcă pe drumul forestier circa o oră până la Cabana Bucias. De aici şi până la cascada Bucias mai avem de parcurs încă jumătate de oră. În apropiere cascadei afla o păstrăvărie numită Înţărcătoarea. Crescătoria de opastravi o întâlnim la vărsarea pârâului Zboinea în Caşin. Tot în această zonă întâlnim şi un aşezământ monahal, Schitul Bucias – schit de călugări având hramul Sfântului Gheorghe.

Pe versanţii Măgurii Casinului vizitatorii pot admira capra neagră, specie protejată şi una dintre cele mai valoroase din fauna ţării noastre.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata